Vi elsker uld og alpaka!

 Vi arbejder med to typer af materiale: uld fra får, fibre fra alpakaen samt et miks af de to. Vi har et særdeles unikt kendskab til netop disse to materialer, da vi i flere årtier har arbejdet med og for, at blive tekstil-eksperter. Alle materialer udvælges og forarbejdes nænsomt for at opnå den bedste kvalitet, så produkterne kan holde sig pæne i mange år frem.

Uld – et unikt naturmateriale

Vi har arbejdet med uld gennem tre generationer. Fra de letteste, blødeste kvaliteter til den vamsede, tunge og varme skandinaviske uld. Når fåret er klippet, sendes ulden til vask for at fjerne lanolin, der er uldens naturlige, vandafvisende fedtstof. Derefter kartes det; fibrene ensrettes og eventuelle urenheder redes ud, så det kan spindes til garn, der alt efter spindingen kan bruges til vævning eller strik. Uld er et unikt naturmateriale, som både isolerer mod både kulde og varme.

Uld og alpaka – en ekstraordinær kombination

Uld og alpakafibre har hver især unikke egenskaber, som vi har valgt at kombinere i en række bløde, varme plaider. Det giver det bedste fra to verdener. Uld og alpakafibre isolerer og holder på både varme og kølighed. Uldfibrene giver volumen og luftighed, mens alpakaens lange, glatte fibre giver ekstraordinær blødhed og lethed.

Baby-alpaka – et luksuriøst materiale

Baby alpaka er et udtryk for materialets blødhed. Typisk er det fibrene fra alpakaens mave, der er i kategorien baby-alpaka. Vi har valgt udelukkende at arbejde med de fineste kvaliteter indenfor alpaka til vores plaider, tørklæder og puder; baby-alpaka og premium baby-alpaka. Sidstnævnte har et næsten silkelignende fald samt en særlig glans, og bruges til vores mest eksklusive plaider.