Twist a Twill - en plaid af Tina Ratzer

Twist a Twill plaiden er vævet i 100% uld af fineste kvalitet. Twist a Twill er designet af Tina Ratzer i 2008 og var det designsamarbejde, der ligger til grund for de forskellige samarbejder, der er kommet til senere hen.

Designet er med det livlige mønster smukt og enkelt. Twist a Twills enkelthed giver ro for øjet, mens farverne understreger personligheden i hjemmet plaiden kommer til.

Twist a Twill Maple Green

Designer Tina Ratzer

Tina Ratzer er uddannet tekstildesigner og væver fra Designskolen i Kolding. Ratzer arbejder meget taktilt og sanseligt, ofte med geometriske udtryk og en balanceret farveholdning i sine produktdesigns, men altid med et twist eller en overraskende detalje, der lader kunsthåndværkets teknikker træde
frem. Hun bruger vekselvirkningen mellem tekstilhåndværket og vores højteknologiske verden, hvilket giver hendes designs et moderne udtryk i et genkendeligt sprog. Hun har siden 1999 arbejdet ud fra eget studie i København.

Twist a Twill Rusty Rose

Siden succesen i 2008 hvor Tina Ratzer lavede plaiden Twist a Twill for Silkeborg Uldspinderi, har designeren og væveren haft en helt særlig status i virksomheden. “Vi er begejstrede for samarbejdet med Tina Ratzer. Hun er oprindelig den som fik vores øjne op for vigtigheden i at samarbejde med en dygtig designer og kunsthåndværker, da hun lavede Twist a Twill plaiden for os. Det lærte vi meget af og vi er glade for igen at kunne trække på Tinas enorme viden inden for tekstil og vævning”. Og så kan hendes designs noget helt særligt, som rammer lige ned i Silkeborg Uldspinderis DNA”, udtaler Jesper C. Olsen, ejer af Silkeborg Uldspinderi.

Tina Ratzer følger op “mit samarbejde med Silkeborg Uldspinderi bygger på tillid til fagligheden. Jeg får frie rammer til at udvikle et mønster i en kvalitet jeg tror på. De har en unik viden om råuld og forarbejdningen og så er de kompromisløse når det kommer til hvordan det færdige produkt skal se ud og føles. Det kunne ikke passe bedre med mine principper og værdier”, siger Tina Ratzer.

Twist a Twill kommer i 11 skønne farver og du kan se dem alle lige her.