Arequipa - den ultimative luksus

Arequipa er navnet på vores eksklusive serie af plaider, puder og tørklæder i 100% baby alpaka fra Peru. Arequipa serien kommer i de smukkeste naturlige farver og vil være en langtidsholdbar klassiker, du aldrig bliver træt af.

Arequipa er også navnet på hovedbyen i regionen af samme navn i det sydlige Peru.  Byen kaldes også den hvide by pga. de mange hvide bygninger i den gamle bydel, som er bygget af specielle vulkanske sten, som forekommer i regionen. I november 2000 kom Arequipas gamle bydel på UNESCOs verdensarvliste, som det 10. sted i Peru.

Arequipa tørklæder

Et tørklæde til alle sæsoner

Arequipa tørklædet er oplagt til både ham og hende og hele året rundt. Tørklædet kommer i to størrelser, 30 x 300 cm og 60 x 200 cm samt i 6 forskellige farver. Det store tørklæde er oplagt på en kold vinterdag, men også perfekt om sommeren som et sjal på en kølig aften på terrassen. Arequipa Plaider

Alpaka giver produkter af høj kvalitet

Alpakaen har tilpasset sig Andesbjergenes barske klima med en fantastisk, tyk pelsdragt, der isolerer mod både kulde og varme. 
Alpaka fibrene er glatte, smidige og fleksible. Det betyder, at en plaid eller et tørklæde i alpaka falder smukt, blødt og glansfuldt. Selv helt tynde plaider er varme - og kan bruges af de fleste uld-allergikere.
Hos Silkeborg Uldspinderi arbejder vi med alpaka fra Peru. Her lever langt størstedelen af bestanden naturligt, og her har man gennem generationer forfinet håndværket i at omsætte den rå fiber til smukke tekstiler af meget høj kvalitet. 

Se hele Arequipa kollektionen her