Alpaka - Et naturligt produkt

Vi har et blødt punkt for alpakaen. Det smukke dyr hører til på verdens tag i Andesbjergene, hvor den lever i store flokke i 3-5000 meters højde. Klimaet her gør at temperaturen i løbet af et enkelt døgn kan svinge fra -20 til +30 grader. Alpakaen har tilpasset sig dette barske klima med en fantastisk, tyk pelsdragt, der isolerer mod både kulde og varme.

Strukturen i alpakas uldfibre minder meget om den struktur, som vi kender fra får. Dog er alpakaens uld væsentlig finere og utrolig slidstærk. Blødheden bemærkes ved første berøring og så findes fibrene i et imponerende væld af farver fra naturens side.

Hos Silkeborg Uldspinderi arbejder vi med alpaka fra Peru. Her lever langt størstedelen af bestanden naturligt, og her har man gennem generationer forfinet håndværket i at omsætte den rå fiber til smukke tekstiler af meget høj kvalitet. Derfor har vi helt naturligt valgt udelukkende at producere vores alpakaprodukter i Peru og samtidig valgt udelukkende at arbejde med de fineste kvaliteter baby-alpaka og premium baby-alpaka.

Fiberen fra alpakaer – varmere, blødere og allergivenligt

Baby-alpakafibre er ekstra fine og bløde og stammer primært fra den første klipning af alpakaerne, hvor de er ca. 2½ år gamle. Som den eneste fiber i verden indeholder alpaka-fibre ikke stoffet lanolin, der ofte er kilden til allergiske reaktioner over for uld. Derfor er produkter lavet af alpakafibre også allergivenlige.

En anden fordel ved alpaka fibre er, at uldens fibre er mere elastiske, bløde og silkeagtige. Det gør, at ulden ikke føles ubehagelig mod huden, og derfor er ideel hvis man normalt synes at uld kradser.