Om Silkeborg Uldspinderi

Silkeborg Uldspinderi har rødder tilbage til 1940’erne. Dengang var det Ludvig Bruun Olsen der startede et lille uldspinderi. Først i år 1987 blev virksomheden Silkeborg Uldspinderi stiftet. Silkeborg Uldspinderi er en familievirksomhed, der er gået i arv gennem tre generationer. I 2017 købte den nuværende ejer Jesper Castillo Olsen uldspinderiet af sin far og bror.

Vores 3. generations ejer og nye tiltag

Vores 3. generations ejer af Silkeborg Uldspinderi, Jesper Castillo Olsen overtog virksomheden med en vision om at forene den unikke viden om uld med et større fokus på design. Silkeborg Uldspinderi har siden år 2017 fået en ny tilgang til design og har gennem de seneste år etableret designsamarbejder med dygtige danske designere. Designsamarbejderne er lavet ud fra en gensidig respekt mellem designeren og Silkeborg Uldspinderi. Tanken bag designsamarbejderne er at kombinere unik viden om uld med designerens viden indenfor farver og design.

Vi er uldnørder og vi elsker uld

Hos Silkeborg Uldspinderi sætter vi en stor ære i at være uldnørder og kendte for vores store viden om Uld og Alpaka. Kvaliteten på produkterne kommer i første række, derefter kommer designet. Et design sættes ikke i produktion før kvaliteten er sikret. Vi har fokus på at både får og alpakaer skal leve i deres naturlige omgivelser. Alpakaen lever i andesbjergene, hvor den en gang om året indfanges til klipning og slippes løs igen. Selvom det lyder ’hårdt’ er der ikke landmænd til at give dyrene vand eller mad, da alpakaerne selv finder føde frit i naturen - kun på denne måde lever alpakaen i helt naturlige omgivelser.