Warp & Weft af Tina Ratzer

Warp & Weft er en ny kollektion af plaider fra Silkeborg Uldspinderi. Serien er skabt af tekstildesigner Tina Ratzer, som har arbejdet med at sætte naturens farver i et arkitektonisk system. Resultatet er både klassisk og moderne.

OM WARP & WEFT

"Jeg arbejder med gentagelsen; med at sætte mit arbejde i en særlig form."

Ordene kommer fra tekstildesigner Tina Ratzer, som er kvinden bag Silkeborg Uldspinderis nye kollektion, Warp & Weft. De seks, ternede plaider er alle 100% uld. De forskellige, fascinerende farvekombinationer er et resultat af Tina Ratzers store erfaring med at kombinere arkitektur og natur:

"I mit arbejde med Warp & Weft plaiden har jeg skabt et motiv over et net, en repetition. På den måde opstår et harmonisk mønster, der understreger trådenes lodrette og vandrette gang. I forlængelse heraf har jeg leget med en variation i tykkelserne af linjerne for at opnå et mere levende udtryk," fortæller designeren.

VILDSKAB SAT I SYSTEM

Som ganske ung læste Tina Ratzer til bygningskonstruktør, men hurtigt erfarede hun, at hun skulle gå designvejen. Den systematik, der ligger i at bygge og konstruere et hus, har hun dog siden taget med i sit arbejde som tekstildesigner. Især da hun for nogle år siden begyndte at eksperimentere med plantefarvning, og fik brug for en struktureret tilgang til at arbejde med den ukontrollerede vildskab, de naturlige farver er udtryk for. 

Her skabte Tina Ratzer et system over de farver, planterne gav. Og erfaringerne fra den indsats har hun også brugt til at finde de helt rette kombinationer til Warp & Weft.


Om TINA RATZER

"På baggrund af mine forsøg med plantefarvning, har jeg valgt at arbejde med en mere enkel, harmonisk farvesammensætning for ro og stabilitet i helheden" siger Tina Ratzer

ELEGANTE, VIBRERENDE FARVER

Den nye plaid findes i hele seks, vibrerende farvekombinationer, der på hver deres måde bringer en naturlig elegance ind i boligen. F.eks. den råhvide og syrenfarvede 'Vibrant', der er direkte inspireret af en sydafrikansk forførende lilla blomsterbusk, Coleus Neochilus. Eller 'Sprout', der kombinerer to grønne toner, som afspejler det lysende grønne mos i den mørke skovbund. 

Øvrige farvekombinationer er den varme, hjertelige 'Love', den lette og sommerlige 'Balance', den rolige, trygge 'Embrace' samt den diskrete, nedtonede 'Stable'.

100% RWS CERTIFICERET ULD

Warp & Weft-kollektionen er det første designsamarbejde, der er lavet i RWS-certificeret uld. RWS, der står for Responsible Wool Standard, er en garanti for, at ulden er fremstillet med øje for dyrevelfærd og god landbrugspraksis. Certificeringen sikrer at ulden og dens fremstillingsproces følges nøje i alle trin fra fåret og frem til forbrugeren.

Den stærke, pålidelige kvalitet, sammenholdt med de sikre farver og den exceptionelt lette uld gør alt i alt, at Warp & Weft er en bæredygtig, holdbar plaid, der er designet til at skabe glæde i mange år fremover.