Karin Carlander

Tekstildesigner og væver med stort V.

Karin Carlander (f. 1959)

Karin Carlander er uddannet tekstildesigner og væver fra KADK i 1987. Under studietiden var hun på udveksling i Japan - Dette besøg affødte en livslang interesse og respekt for japansk design og håndværk, som stadig kan ses i hendes arbejde i dag. Som helt ung var Carlander endvidere i Frankrig hvor hun lærte at væve gobeliner hos den verdenskendte franske væver Jacqueline de la Baume Dürrbach.

Karin Carlander er væver med stort V. Det er hendes job, livsstil og mission at værne om
håndværket - Hun finder det dybt meningsfuldt at lave brugstekstiler. Karin Carlander har siden 1988 arbejdet fra eget studie. I dag ligger studiet i den tidligere knivfabrik i Rådvad nord for København. I 2013 startede hun sit eget tekstilbrand, Textile No.

Om samarbejdet

Ønsket om et samarbejde med væver og tekstildesigner, Karin Carlander, har længe stået højt på listen hos Silkeborg Uldspinderi. Jesper C.Olsen, ejer af Silkeborg Uldspinderi fortæller “Karin er en af Danmarks dygtigste og mest erfarne vævere og så er hun utrolig teknisk dygtig. Derudover har hun den fineste, underspillede danske æstetik som vi gerne vil være en del af”.

Respekten er gensidig

Karin Carlander tilføjer ”Silkeborg Uldspinderi er en virksomhed, der på fineste vis favner et dybt materialekendskab kombineret med væveteknisk viden og ydmyghed overfor opgaven. Jeg har fået helt frie hænder og det asymmetriske mønsterspring vi er endt med i begge design er ikke nogen nem løsning, så de har bestemt også været modige.

Karin Carlander fortsætter “Jeg ønsker, at mine mønstre skal have en kompleksitet, så de ikke umiddelbart er enkle at afkode. De må godt tale til et dybere lag af følelser, således af hvert enkelt menneske, danner sig sit eget indre billede af, hvad de oplever - Og så må man også gerne kunne aflæse, at det er vævet i det fineste materiale, i den bedste kvalitet af de dygtigste vævere,” slutter hun.

Om Carlanders design

Carlander har brugt samme arbejdsproces som hun gør med sine egne designs, hvor alle prøver laves i hånden, hvorefter de bliver fortolket til maskinvæv. Hun arbejder altid først i sort/hvid fordi det giver mulighed for at holde fokus på mønsteret. Først når mønsteret er på plads, farvesætter Carlander tekstilerne.

De to plaider Karin Carlander har designet er helt unikke og vævningen er utroligt teknisk, til begge deigns har Karin Carlander udvalgt fire smukke farver.


Se Karin Carlanders Cumulus her og Pine her.