Karin Carlander (f. 1959)
Karin Carlander er uddannet tekstildesigner og væver fra KADK i 1987. Under studietiden var hun på
udveksling i Japan og dette besøg affødte en livslang interesse og respekt for japansk design og
håndværk, som stadig kan ses i hendes arbejde. Som helt ung var Carlander endvidere i Frankrig
hvor hun lærte at væve gobeliner hos den verdenskendte franske væver Jacqueline de la Baume
Dürrbach. Karin Carlander er væver med stort V. Det er hendes job, livsstil og mission at værne om
håndværket og hun finder det dybt meningsfyldt at lave brugstekstiler. Carlander har siden 1988
arbejdet fra eget studie, der idag ligger i den tidligere knivfabrik i Rådvad nord for København og i
2013 startede hun sit eget tekstilbrand, Textile No.

Om samarbejdet
Ønsket om et samarbejde med væver og tekstildesigner, Karin Carlander, har længe stået højt på listen hos os. Jesper C.Olsen, ejer af Silkeborg Uldspinderi fortæller “Karin er en af Danmarks dygtigste og mest erfarne vævere og så er hun utrolig teknisk dygtig. Derudover har hun den fineste, underspillede danske æstetik som vi gerne vil være en del af,”.

Respekten er gensidig og Karin Carlander tilføjer ”Silkeborg Uldspinderi er en virksomhed, der på fineste vis favner et dybt materialekendskab kombineret med væveteknisk viden og ydmyghed overfor opgaven. Jeg har fået helt frie hænder og det asymmetriske mønsterspring vi er endt med i begge design er ikke nogen nem løsning, så de har bestemt også været modige.”

Carlander fortsætter “Jeg ønsker, at mine mønstre skal have en kompleksitet, så de ikke er umiddelbart enkle at afkode. De må godt tale til et dybere lag af følelser, således af hvert enkelt menneske, danner sig sit eget indre billede af, hvad de oplever. Og så må man også gerne kunne aflæse, at det er vævet i det fineste materiale, i den bedste kvalitet af de dygtigste vævere,” slutter hun.

Carlander har brugt samme arbejdsproces som hun gør med sine egne design hvor alle prøver laves i hånden, hvorefter de bliver fortolket til maskinvæv. Hun arbejder altid først i sort/hvid fordi det giver mulighed for at holde fokus på mønsteret. Først når mønsteret er på plads, farvesætter Carlander tekstilet.